Registrace hříběte Ysselvliedts Salvatore - Asociace svazů chovatelů koní

3178  Ysselvliedts Salvatore

Ořech

Velšská plemena

Datum narození2020
Příslušnost k PKwelsh mountain pony, sekce A
BarvaBěl.
ChovatelH.R.And Y.B.Zoet
MajitelZoet Harold
TelefonBláha Ondřej 724 130 252
Míry123-116-140-15,5

Body exteriér:

8.13

Plemenná kniha online

Rodokmen

Pinewell Jeronimo
Friars Golden Glory
Lacy Jocelyn
Dwee Serenade
Pendock Legend
Skellorn Janice

O Hřebci

Pro připouštěcí sezónu 2024 hřebčín OREON nabízí připouštění hřebcem welsh mountain pony – Ysselvliedts Salvatore:
O: Pinewell Jeronimo
M: Dwee Serenade po Pendock Legend
Tento mladý tříletý hřebec zapůjčený z hřebčína Ysselvliedts v Holandsku. Salvatore na sklonku minulého roku jako dvouletý absolvoval svou první výstavu, holandskou WinterFair kde skončil druhý ve své třídě. Letos se připravuje na výstavní sezónu na ruce a uvidíme ho na několika českých výstavách.
Salvatore má úžasně klidnou povahu a je velkým přínosem pro český chov. Má hezkou ušlechtilou hlavu a vyniká svou velice výraznou a prostornou mechanikou pohybu!
Jeho otec PINEWELL JERONIMO pochází z prověřené mateřské linie, vedoucí zpět ke klisně Gredington Judith. Gredington Judith byla špičkovou klisnou závěrečných let slavného hřebčína Gredington. Judith je mimo jiné matkou hřebce Gredington Calon Lan, šampiona hřebců na Royal Welsh Show v roce 1994. Jeronimo je zajímavým outcrossem, jeho otcem je hřebec Friars Golden Glory. Přičemž se hřebčín Friars vyznačuje naopak nízkým vlivem krve ze starého hřebčína Coed Coch. Tento outcross se ovšem ukázal být velice zdařilým, a navíc hřebce krevně přiblížil k většinové populaci velšských horských klisen v ČR. Hřebec Friars Golden Glory působil zejména v hřebčíně Thistledown. Dvojí babičkou hřebce Golden Glory je mimořádná klisna Friars Golden Charm, jejíž potomci hřebčín Friars svými výsledky proslavili.
Matkou hřebce Salvatore je klisna DWEE SERENADE. V jejím původu vidíme důraz na staré linie dnes již zaniklého slavného hřebčína Revel. Otcem Serenade je vskutku legendární hřebec Pendock Legend po Revel Jeeves z Pendock Lilac Time. Pendock Lilac Time je po hřebci Twyford Juggler, který je z klisny Revel Jem, ta je po matce poloviční sestrou hřebce Revel Jeeves. Matkou Serenade je klisna Skellorn Janice po hřebci Revel Janus, který má ze strany matky stejnou babičku jako Revel Jeeves, a to klisnu Revel Jean. Skellorn Janice dala s hřebcem Pendock Legend několik kvalitních potomků, například plná sestra Serenade, Dwee Fanfair, je držitelkou bronzové medaile WPCS. Serenade byla z Velké Británie exportována do Nizozemska, kde byla využívána chovu v hřebčínech Turfhorst a Ysselvliedt.
Salvatore v sezóně 2024 působí přirozeně na stanici v Ořechu, Praha-západ.

Galerie koně

Ysselvliedts Salvatore
Ysselvliedts Salvatore1

Partneři